2013. február 14.

Valentin

A Valentin-nap nálunk nem hagyományos ünnep, mégis lassan kikerülhetetlenné válik.

Én magam nem szeretem a kereskedelmi jellegű felhajtást körülötte, viszont magát az ünnepet szépnek és kedvesnek találom. Mert a szeretetet ünnepelni végülis jó dolog. A Valentin-napnak pedig szuper az időzítése, így a tél vége felé, még tavasz előtt, egy kis plusz reménysugár a szürkeségben.

Mi is a szeretet?
Szerintem a szeretet, szerelem olyan, mint egy tükör. Általa olyannak látnak és fogadnak el mások, amilyen igazából vagy. Amilyennek mutatod magad, azt tükrözik vissza. Eldöntheted, hogy tetszik-e amit a tükörben látsz, vagy sem. És ha esetleg nem tetszik, akkor ha jól figyelsz észreveheted, hol és min kell változtatni, hogy jobb legyen.
A szeretetet megtalálhatjuk a barátaink, családtagjaink szemében.
A szeretetben ott van az indokolatlan elfogadás, nyitottság, jóakarat, támogatás, odafigyelés, őszinteség, bizalom, tisztelet. Ez mind szinte már közhelyesnek hangzik, sok ember számára mégis nehéz megvalósítani. Legyőzni az egót és elfogadni másokat, tiszta szívvel.
Szeretetben élni nagy ajándék. Áldás.
Együtt nevetni, tervezni, álmodozni. Megérteni egymást, szavak nélkül. Közösen megélni az élet eseményeit.
Ez nem mindig jön könnyen, időnként keményen meg kell dolgozni érte. Belül. De megéri. Csak ez éri meg.

Hogyan tegyük különlegessé ezt a napot?
Akár szinglik vagyunk, akár párkapcsolatban élünk, van néhány dolog, ami biztosan örömmel tölt el.
Például öltözzük csinos ruhába, ami egész napra feldobja a hangulatunkat.
Legyünk kedvesek mindenkihez. Még ahhoz is, akivel egyébként nehéz lenne kedves lenni. Neki van rá a legnagyobb szüksége, legyünk ma nagyvonalúak! Ez minket is boldoggá fog tenni.
A vidám hangulatú vacsora elég klisésnek hangzik, de azért szuper ötlet, nem? Akár a szerelmünkkel, akár a családunkkal vagy barátainkkal, egy üveg finom különleges bor és lobogó gyertyák társaságában. :)
Kényeztessük magunkat és szeretteinket, hogy érezhessük, mindannyian különlegesek és értékesek vagyunk.

Persze mindezt nem csak Valentin-napkor, hanem az év bármely napján megtehetjük. Sőt, fontos, hogy időről időre találjunk alkalmat érzéseink kifejezésére. Ez olyan emberi. És nagyon szükségünk van rá. Annyi bántás, bánat, kellemetlenség ér mindenkit a hétköznapokban, ezért igenis szükség van arra, hogy ezt tudatosan ellensúlyozzuk pozitív dolgokkal. Megérdemeljük mindannyian.



Kép köszönettel innen



Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, hogy mindig értesítést kapj a friss posztokról. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...