2012. december 21.

Jaj de szép a karácsonyfa :-)

Emlékszem, kicsi gyerekként a karácsonyfa mindig mennyire elvarázsolt. Egyik nagymamáméknál igazi vintage díszek voltak elmosódó színekkel, halvány habkarikákkal és kőkemény Konzum szaloncukorral, másik mamámnál békebeli, meghitt, de vidám hangulatú fa, nálunk otthon pedig az az igazi színes-fényes mindent bele díszítés. Akkor még valódi gyertya volt a fán és mindig lehetett csillagszórózni. A zselés szaloncukorot pedig tesómmal folyamatosan lopkodtuk a fáról, a papírt persze gondosan visszahajtogatva, hogy azért normálisan nézzen ki a cukor nélkül is...

Felnőttként az első saját karácsonfánk egy az árusnál utolsóként megmaradt, girbe-gurba ágú nyomi kis jószág volt, mégis talán ő a legemlékezetesebb, őt szerettük a legjobban. A díszek innen-onnan a családtól összekunyerált, illetve a helyi piacon szerzett darabok voltak, azért a lehetőségekhez képest harmonikusan összeválogatva, ha jól emlékszem kék és piros színekben.

Ma már sokkal több lehetőségünk van mind a fények, mind pedig a díszek megválogatására. A kínálat elképesztően széles, a kézműves piactól kezdve a plázákon át az áruházakig bárhol vásárolhatunk akár elegáns, csillogó üveggömböket, akár rusztikus, kézzel készült darabokat.

Felnőtt fejjel az egységesebb stílusú, de egyszerre vidám és játékos díszítést kedvelem.
A színkombináció nálunk évente változni szokott, ami éppen illik az aktuális hangulatunkhoz és ízlésünkhöz.

Tavaly különböző anyagokból készült, de csak fehér színű díszeket tettünk a fára.
Idén piros-fehér, derűs, puha, kötött és filcből készült díszeink vannak, kiegészítve néhány szalmafigurával és fából faragott csillagal. A szaloncukrot ebben az évben most nem egyesével akasztjuk a fára, hanem kis színes papírtölcsérekbe tesszük és úgy kerülnek fel az ágakra. Mindennek a hátteret pedig egy hópehely alakú lámpákból álló fényfüzér adja.

















Képek köszönettel a Pinterestről


Inspiration for Christmas tree decoration in different styles.


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz, hogy mindig értesítést kapj a friss posztokról. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...