2012. április 23.

Piacenza

Múlt héten munkaügyben a csodálatos Olaszországba repített a jó sorsom és az egyik diszkont légitársaság. A Milánóhoz közeli Piacenza városában volt a szállodánk, és szerencsére estefelé volt időnk egy kellemes sétára is, hogy kicsit körbenézzünk.

Bevallom, hogy a varázslatos hangulatú óvárosban sétálgatva az itáliai építészet remekei engem teljesen elbűvöltek. Képes voltam percekig ácsorogni egy-egy kapualjban és gyönyörködni a boltívek tökéletes formáiban, vagy egy-egy belső kert magával ragadó szépségében.

Vajon tudják Piacenza lakói, milyen szerencsések, hogy ilyen környezetben élhetnek? Biztosan, hiszen szemmel láthatóan gondosan ápolják városuk építészeti emlékeit...

Készítettem közel 170 fényképet, íme egy kis ízelítő belőle. Később még rakok fel többet is, tematikusan a kapualjakról és kertekről.













Foto: Café Mystra

Last week I spent a few days in Italy due to business meetings. The hotel room was booked in the wonderful Piacenza, near Milan. Luckily we had the chance to have a walk in the evening in the charming old town. Here you have a selection of the photos I have taken, and some more will come soon thematically on the beautiful gateways and gardens.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...