2012. március 7.

Villa Bagatelle

A Villa Bagatelle egy egyedülálló műintézmény Buda szívében. Egyszerre kávéház, cukrászda, pékség és lakberendezési bolt. Ennek megfelelően tökéletes szinkronban van a külcsín és a belbecs, a kifinomult jóízlés jegyében.

A gyönyörű, felújított épület a Németvölgyi út és az Orbánhegyi út sarkán található.

A villa belső tereiben a fehér és halványlila színek dominálnak, szépen kiegészítve a natúr és fehér fa bútorokat.
A berendezés lazán elegáns, egyszerre modern és klasszikus, minden részletében kifinomult. Az egész enteriőr tiszta, átlátható, világos.

A kávé és süti nagyon finom, ahogy az egy ilyen igényes helytől elvárható. Bizonyára az étel-ital kínálat többi fogása is kiváló, de azt még nem kóstoltuk.
Jut eszembe, a felszolgálók öltözékét az enteriőrhöz illő halványlila kardigánnal egészítették ki - nagyon cuki, hogy erre is gondoltak.

A villát körülölelő gondozott kertben egy kedves kis játszósarkot találunk a gyerekek nagy örömére.

Tavasztól őszig a vendégek a tágas teraszon ejtőzve fogyaszthatják el délutáni frissítőjüket. Ez a kép mindig Rejtő Jenő legendás mondatát juttatja eszembe (szigorúan minden rosszindulat és gúny nélkül), ahányszor elhajtok az épület előtt: "az úri közönség táncol". :-)

Aki nem hiszi, járjon utána! Jó szívvel ajánlom. :-)







Villa Bagatelle is a special family business in the heart of Buda. It is a café, confectionery, bakery and home decoration shop in one.
White and light lilac colors complement the natural and white wooden furniture.
The interior is pretty elegant, modern and traditional at the same time, with sophisticated details all around. The whole look is clear, airy and lightfilled.
The served cookie and coffe meet the highest standard.
In the beautiful garden children can find a cute small playground.
Worth a visit, indeed. :-)

Foto: Café Mystra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...