2011. szeptember 30.

Séta a Zirci Arborétumban

Minden korosztály számára kellemes és hasznos kirándulási célpont a Zirci Arborétum. Csodálatos környezetben barangolva ismerthetjük meg a park kivételesen gazdag növénygyűjteményét.

Az Arborétum a látogatók számára március közepétől november közepéig tart nyitva.

Ahogy a képeken is látszik, mi nyáron sétáltuk körbe a kertet, de el tudom képzelni, milyen káprázatos látványt nyújthat őszidőben, a lombsárgulás idején.

Kellemes hétvégét mindenkinek!








Foto: Café Mystra

2011. szeptember 28.

Kis lakás, nagy kényelem

Ez a mindössze 45 négyzetméteres, egyszobás lakás egy svéd kisváros központjában található egy harmincas években épült bérház harmadik emeletén.

A berendezés megtervezésekor megőrizték az eredeti építészeti elemeket: ajtókat, ablakokat, a gyönyörű fa padlót, mennyezeti stukkókat. A tágasságérzet illúziója érdekében a falakat fehérre festették, a modern bútorzathoz pedig csak annyi elemet válogattak össze, ami feltétlenül szükséges és elégséges, így alakították ki az ízléses, stílusos és kényelmes lakókörnyezetet.

Mondanom sem kell, ez is egy eladásra kínált lakás (mint a korábban bemutatott ez és ez).

Azért kedvelem különösen ezeket a hírdetési fénykép összeállításokat, mert a felvételek - némi optikai tuningtól eltekintve - nem csak a fotózás kedvéért összerakott, profin stylingolt enteriőrökről szólnak, hanem magát a hétköznapi lakáskultúrát, a valóságosan megélt stílust mutatják be. Nekem nagyon bejön!



U.I.: A konyhában a kedvenc Eames székeim és a kis piros, pöttyös bögre az erkélyen a lehajtható asztallapon nálam mindent visznek! :-)


Translation: This 45 sq m one bedroom flat is situated in the heart of a Swedish town, on the third floor of a house that was built in the 1930s. During the furnishing the owners kept the original features of the flat, like the doors, windows, wooden floors and ceiling roses. Walls have been painted white and only the essentially needed furnitures were used in order to keep the airy feel. The result is a stylish and comfortable home.
Needless to say this is again a flat for sale (like this and this). I particularly like these advertisement pictures as - apart from some little styling boost - they show us the real lifestyle and home culture in it's own existence.
P.S. The Eames chairs in the kitchen and the small red, dotted mug on the balcony table are my biggest favourites! :-)


Forrás

2011. szeptember 26.

Másik példa

A múltkori ingatlanos poszt folytatásaként íme egy másik svéd lakáshírdetés képei.

Az apartman mindössze 50 négyzetméter alapterületű, de sokkal nagyobbnak tűnik a bútorok okos elrendezése és az átgondolt térkihasználás miatt.

Bizonyára nem mindenki ízléséhez áll közel a skandináv stílus, ami ráadásul itt már-már minimálba megy át, azonban szerintem nagyon szép, és kimondottan alkalmas egy eladni kínált lakás hatékony, figyelemfelkeltő bemutatására. Adott esetben én például valószínűleg kiválasztanám esélyes jelöltként ezt az kéglit...

Szép hetet mindenkinek!



Translation: futher to the previous post on property advertisement, here are some pics on another Swedish home.
This apartment is only 50 sq m but seems bigger thanks to the clever furniture arrangement.
Probably Scandi stlye does not meet everyone's taste and, moreover, this one is close to the minimal, but I think it is really beautiful and proves a good way how to show a home in an ad efficiently. At least, it gripped me so I would choose it for a visit for sure!

I wish all of you a great week!

Forrás

2011. szeptember 24.

Szerencsesüti

"Félszárnyú angyalok vagyunk, repülni csak akkor tudunk, ha átöleljük egymást."

(A szerzőt sajnos nem tudom, nem emlékszem, hol találtam rá az idézetre.)

2011. szeptember 23.

A nap képe



A következő napokra ilyen napsütéses időjárást jósolnak a szakemberek. Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Kép

2011. szeptember 22.

Jógafesztivál

Szeretném megosztani minden kedves Olvasómmal az infót, hogy jövő héten vasárnap ingyenes jógafesztivál lesz Budapesten, a Millenárison.

Aki már próbálta a jógát, annak azért, aki még nem, annak pedig azért lehet érdemes kilátogatni a rendezvényre. Egyszerre vonul ki a hazai jógaélet színe-java, hogy bemutassa, miről is szól ez a sokrétű ősi hagyomány és milyen ajándékokat tartogat mai, 21. századi gyakorlói számára.

Íme az esemény sajtóközleménye:

Országos Jógafesztivál a Millenáris B épületében, október 2. 9:00

A tavalyi nagysikerű jógafesztivál után, idén ismét megrendezzük a magyarországi jógaélet legnagyobb ingyenes rendezvényét. Idén kétszer akkor területen, még több stúdióval és oktatókkal várunk.
A programban szinte minden Magyarországon ismert jógairányzat helyet kap.
Három színpadon lesznek bemutató órák, jóga show-k, és idén először workshopokat is tartunk, ahol már a gyakorlottabb jógázók bővíthetik tudásukat. Természetesen az elméleti előadások és filozófiai beszélgetések sem fognak hiányozni a Fesztivál programjából.
Kicsiket és nagyobbakat egyaránt várunk gyerekprogramokkal: lesz gyerekjóga, mesesarok, babás jóga, a szülők pedig a gyerekprogramok melletti Relax sarokban pihenhetnek, vagy akár ingyenes masszázst is kaphatnak.
A jóga egyedülálló út és világszemlélet, gyakorlatok és technikák csodálatos eszköztára. A jóga lehet egészségmegőrzés, mozgásterápia, testedzés. Lehet személyiségfejlesztés, önismeret, világszemlélet. Lehet filozófia, vallás, a végső szabadság. Ahány gyakorló, annyi cél, annyi út, annyi megközelítés. Ezt a sokszínűséget kívánjuk megmutatni minden résztvevőnek, aki ellátogat az idei Jógafesztiválra.
Október 2-án találkozunk a Millenárison, addig is kövess minket a Facebookon!
Üdvözlettel:
A Jógafesztivál szervezői

2011. szeptember 21.

Cause for sale

Ezek a képek egy eladó lakásról készültek valahol Svédországban.

A göteborgi Alvhem cég részben ingatlanközvetítéssel foglalkozik, részben pedig egy kávézót/boltot üzemeltet. A most bemutatott lakás az ő kínálatukból származik.

Már sokadik alkalommal látom, hogy ott mennyire más a lakáspiac, mint nálunk. Nekem itthon elég negatív emlékeim vannak lakáskeresés tekintetében eladóként és vevőként is, sajnos. De jó látni, hogy tényleg lehet másképp is.

Néhány tanulságot levontam a saját tapasztalataim és az említett cég hírdetéseiben látott lakások különbözőségéből. Anélkül, hogy nagyon belemennék a részletekbe, van egy-két szempont, amit talán érdemes lenne fontolóra venniük az eladóknak és az ügynökségeknek is.

Először is: a lehetőségekhez képest tiszteljük meg a reménybeli kedves vevőt azzal, hogy az eladásra kínált ingatlant viszonylag tisztán mutogatjuk. (Uramisten, hány iszonyat mocskos lakásból fordultunk ki szinte azonnal...)

Továbbá a tér legyen átlátható, mert nem árt, ha a leendő tulaj bele tudja képzelni a saját cuccait. És ha adottságai miatt sötétebb, akkor legyen kellően meg is világítva.

Ami pedig a hírdetéseket illeti, szerintem sokat számít a fotózás is, mert általában ezzel találkozik először az érdeklődő. Nyilván nem nézhet ki úgy minden ingatlan, mintha egy képes magazinnak készülnének a fotók. De gondolok itt például arra, hogy a fényképezéshez nyugodtan össze lehet kicsit pakolni, szépen összerendezni a bútorokat, eltenni az apparát lencséje elől a szennyes edényeket vagy száradó ruhákat, satöbbi satöbbi. Ha stílusos, megfelelő nézőpontból készült képeket mutatnak a reménybeli vásárlóknak, amelyekkel felkelthetik az érdeklődést és a vágyat az ingatlan iránt, már félig nyert ügyük van.

És akkor most jöjjenek a felvételek, amelyek nemcsak tökéletesen megtestesítik a hírdetésekkel támasztott fentebb részletezett szerény elvárásaimat, de magasan túl is szárnyalják: kimondottan inspirálóak és szemet gyönyörködtetők.



Translation: These pictures have been taken on a home for sale somewhere in Sweden.
The Göteborg-based company Alvhem partly works is the real estate business, and partly operating a coffee bar / delicatesse shop. This flat is from their offer.
Having a look at the advertisements of the property market in Sweden, I can see how much it differs from the Hungarian one. I have quite bad experiences here but it's good to see that it can be done in another manner.
I have some learnings from my experience and the ads seen in this company's ads. I don't want to go into deep details here, but there are some conclusions which might be useful both for the sellers and the real estate companies.
First of all: do respect the buyer and show a clear and well-lit house. Buyers will be happy to see how it can be turned into their new home. The right photography is also a key tool for a good deal. Obviously, not all the homes should be so stylish as the ones in the magazines, but it is worth to de-clutter the rooms and re-arrange the furnitures for an airy feel. Proper snapshots can raise interest and wish of the potential buyers.
These pics above not only tick all these boxes but also surpass my modest expectations  - they are really inspiring and heartwarming. Dont' you think?

Képek innen

2011. szeptember 19.

Pöttyös

Nem, most nem a túró rudiról lesz szó, bár azt is nagyon szeretem, hanem a pöttyös mintáról, amit a képen látható enteriőrből cseppet sem sajnáltak.

Noha alapból nehezen tudnám elképzelni hosszú távon a saját nappalinkban, azért mondjuk ősszel vagy tavasszal mint szezonális kiegészítő szépen fel tudja dobni a látványt. A zsúfoltságérzet elkerülése érdekében azonban csakis nagyon szimpla háttérrel ajánlanám, ahogy egyébként a fotón is látszik: fehér falakkal, valamint kevés bútorral, és azok is legyenek nagyon egyszerű vonalvezetésűek, lehetőleg fehér vagy fekete színűek.

Hétvégi házban, fiatal lány szobájában vagy lazább stílusú vendéglátóipari egységben viszont tényleg ütős lehet.

Ha elég bátor vagy, akkor pöttyözz!

Szép hetet mindenkinek!



Forrás
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...