2011. június 25.

Négyholdas pagony Surrey-ben

A vállalatnak, melynél dolgozom, van egy csodás továbbképzési központja Anglia déli részén.

Az ingatlannak meglehetősen hosszú és kalandos története van. Dióhéjban elég annyi, hogy VIII. Henrik egykori birtokát 1828-tól  parcellánként kiárusították, elsősorban a viktoriánus középosztály részére, akik szorgos építkezésekbe kezdtek. Az eredeti házat, melyet egyébként Fairview néven emlegettek, tűzvész miatt 1926-ban le kellett bontani, ennek helyén húzták fel a jelenlegi épületet egy Erzsébet-kori urasági épület replikájaként. Az akkori tulajdonos család a birtokot a második világháború kitörésekor elhagyta, majd a háború alatt a házat először a holland kormány vásárolta meg, később az amerikai erők hadiszállása lett, Eisenhower tábornok főhadiszállásával a közelben. A háború során bombatalálatot kapott épület sokáig elhagyatottan állt, kitéve a természet erőinek és pusztításának. Hosszú viszontagságok után a pincétől a padlásig felújított és két mellékszárnnyal kibővített létesítmény 1955-ben nyitotta meg kapuit vállalatunk továbbképzési központjaként egy varázslatos, négy holdas park közepén, magába sűrítve az angol hagyományos vidéki építészet esszenciáját.

A tradícionális stílusban berendezett főépület földszintjén található a könyvtár olvasószobával, a billiárdszoba, a bár, a szalon és a hatalmas ebédlő. Patinás falépcső vezet az emeletre, ahol irodák és vendégszobák kaptak helyet.

Az egyik melléképületben, melyet 1962-ben adtak át, további vendégszobák állnak rendelkezésre. Az egyszerűen berendezett szobák ötvözik a tradíciót a modern kor elvárásaival. A csinos, mintás ágytakaró és függöny jól megfér a korszerűen felújított fürdőszobával és a sík képernyős tévével. Praktikus a járható gardrób, melyben kényelmesen elfér a látogató minden holmija.

Üvegtetejű folyosóval kapcsolódik a főépülethez a másik melléképület, a Jubilee Building, melyet 1979-ben nyitottak meg, és itt tartják a konferenciákat, csoportos tréningeket. Ez egy modernebb stílusban kialakított épület, mégis jól passzol a főépület hagyományos angolos eleganciájához. A full-extrás auditóriumon kívül van itt még egy két részre választható előadóterem, valamint további vendégszobák, egy szalon, fedett uszoda szaunával és konditerem.

A parkban szépen gondozott növényekben, szobrokban, halastóban gyönyörködhetünk, miközben időnként egy-egy mókus szalad át a gondosan nyírt pázsiton. Hangulatos teraszok és pihenőpadok szolgálják a kényelmet.

Egyszóval minden együtt van az igazán tartalmas és hasznos továbbképzésekhez.

Állítólag még szellemek is laknak itt, bár magam nem találkoztam velük. :-)

Jószerencsémnek köszönhetően ugyanis eltölthettem itt néhány napot kedves munkatársaim társaságában, mely nem csak tanulságos és inspiráló volt, hanem igazán felüdítő is.

Szívemben maradandó emlékekkel tértem haza, no meg jó sok fotóval is. Íme közülük néhány.




Foto: Café Mystra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...